loading

Το smartHEALTH συμμετέχει στο Health IT Conference 2023: Προωθώντας την Ψηφιακή Καινοτομία στην Υγεία

Ο Κόμβος smartHEALTH, ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία, ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο ετήσιο Health IT Conference που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2023, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Λεωνίδας Ζέρβας) στην Αθήνα. Το Health IT Conference αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό στον χώρο της ψηφιακής υγείας και της ψηφιακής στρατηγικής στον τομέα της υγείας και ως αποτέλεσμα το smartHEALTH συμμετέχει ενεργά.

Στο πλαίσιο του Health IT Conference 2023, περισσότεροι από 50 ειδικοί στον τομέα της πληροφορικής της υγείας θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές τους, ενώ φέτος θα υπάρχουν και σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα για το συνέδριο στον επίσημο ιστότοπο εδώ!

Μπορείτε να δείτε την Ατζέντα του συνεδρίου εδώ!

Συνολικά, το Health IT Conference 2023 αναμένεται να είναι μια εκδήλωση που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ψηφιακής υγείας και της ψηφιακής στρατηγικής στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα και πέραν αυτής, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες. Το smartHEALTH προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην επίτευξη αυτών των στόχων για ένα υγιές μέλλον. Η συμμετοχή μας στο Health IT Conference αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών με επαγγελματίες του χώρου της ψηφιακής υγείας και της ψηφιακής στρατηγικής στην υγεία. Επιπλέον, συμβάλλει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών και της επιστήμης. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος υγείας, και το smartHEALTH διακρίνεται για τον ρόλο του στην προώθηση αυτής της εξέλιξης.

Πάνελ ειδικών: Eνότητα 3 | Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας

Τη Τρίτη 17/10/2023ώρα 17:40 το έργο smartHEALTH θα παρουσιαστεί από τον κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Digital Health Transformation, Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ICS-FORTH) στη συνεδρία με τίτλο “Eνότητα 3 | Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας”, όπου θα παρουσιαστούν κάποιοι από τους ΕΚΨΚ. Μεταξύ αυτών και ο κόμβος smartHEALTH όπου ο κ. Καραμάνης θα επεκταθεί στα ζητήματα σχετικά με την προετοιμασία του οικοσυστήματος, για τις παρόντες υποδομές ψηφιακής υγείας και πολλά άλλα.

Διαδραστικό Workshop: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Περίθαλψη: Πώς Μπορεί η Υπολογιστική Υψηλών Επιδόσεων (HPC) να Μεταμορφώσει την Επιχείρησή σας”

Με την υποστήριξη του κόμβου smartHEALTH και EuroCC@Greece

Στα πλαίσια του Φόρουμ Θα διοργανωθεί και ένα workshop το Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ώρα 16.45 – 18.00 με την υποστήριξη του κόμβου smartHEALTH σε συνεργασία με την EuroCC@Greece το Ελληνικό Κέντρο Ικανοτήτων (NCC – National Competence Center).

Δείτε πως μπορείτε να μεταμορφώσετε την επιχείρησή σας μέσω της Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων (HPC) στο Διαδραστικό Εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 6ου διήμερου συνεδρίου HealthIT με εισηγητές: Ο Δημήτριος Φιλιππίδης, Senior Project Manager στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ,τον οποίο θα ακολουθήσει, εκπροσωπώντας την EuroCC@Greece, η κυρία Ελένη Κανέλλου, συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Θα παρουσιάσουν τη σημασία της προσαρμογής των υπολογιστικών υποδομών υψηλών επιδόσεων (HPC) στις ΜΜΕ και το αντίκτυπο στην ανακάλυψη φαρμάκων, την ιατρική ακριβείας και την υγειονομική περίθαλψη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια επισκόπηση των διαφόρων πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει η HPC στην επιχείρησή τους μέσω του smartHEALTH European Digital Innovation Hub.

 Είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενημερωθείτε και να συμμετάσχετε ενεργά σε ένα εργαστήριο που μπορεί να σας δώσει λύσεις αξίας. θα γνωρίσετε:
✔τι είναι ο υπολογισμός υψηλών αποδόσεων (High-performance computing, ή HPC), 
✔ποια είναι τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του και τι οφέλη παρέχουν, 
✔πραγματικές περιπτώσεις όπου η χρήση του HPC οδήγησε εταιρείες στην ανάπτυξη καινούργιων προϊόντων και τους άνοιξε τον δρόμο για νέες ευκαιρίες.

Το έργο smartHEALTH αποτελεί ένα “one-stop-shop” όπου μικρομεσαίες επιχειρήσειες, νεοφυείς εταιρείες, midcaps και ο δημόσιος τομέας μπορούν να βρουν υποστήριξη για τη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών και των προϊόντων/υπηρεσιών τους μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Επιπλέον, προσφέρει εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την ψηφιακή υγεία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα μέσω δράσεων Έρευνας και Ανάπτυξης (E&A) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Write a Reply or Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *