loading

Eκει που η καινοτομία συναντά τις ψηφιακές σας ανάγκες

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για την ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας, smartHEALTH υπό τον συντονισμό του ΙΤΕ – Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας και την συμμετοχή των κορυφαίων ελληνικών ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα να λάβουν, ΔΩΡΕΑΝ, υπηρεσίες για τη βελτίωση των επιχειρηματικών και παραγωγικών διαδικασιών και προϊόντων/υπηρεσιών τους μέσω της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΝΕΑ

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 το Παρατηρητήριο του ΣΕΒ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό εκπόνησε μελέτη με σκοπό να αναδείξει τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της Υγείας για τους πολίτες και τη δημόσια διοίκηση. Μπορείτε να βρείτε την μελέτη εδώ.

Τον Σεπτέμβριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δημοσίευσε την έκθεση του σχετικά με την κατάσταση της Ψηφιακής Υγείας στην Ευρωπαϊκή ένωση για το 2022, επιβεβαιώνοντας την δέσμευση του να υποστηρίξει το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης 2023-2030 για την Ψηφιακή Υγεία. Μπορείτε να διαβάσετε την ενδιαφέρουσα έκθεση με την παρουσίαση και σημαντικών περιπτώσεων εδώ.     

ΔΡΑΣΕΙΣ

Συμμετοχή του κόμβου σε εκδηλώσεις και συνέδρια

Ο κόμβος smartHEALTH από την αρχή της δράσης του έχει ενεργό συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις και επιχειρηματικές ημερίδες/συνέδρια. Μία από τις πιο πρόσφατες ήταν και η συμμετοχή του στο InnoHealth Forum 2023, που πραγματοποιήθηκε 22-23 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα όπου εκτός των πάνελ όπου συμμετείχε ο κόμβος πραγματοποιήθηκε και ένα ενδιαφέρον και διαδραστικό Workshop με τίτλο  “Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Περίθαλψη: Πώς Μπορεί η Υπολογιστική Υψηλών Επιδόσεων (HPC) να Μεταμορφώσει την Επιχείρησή σας”.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις που συμμετέχει ο κόμβος μας εδώ.

Podcasts

Στα πλαίσια της χαρτογράφησης και γνωριμίας με το ελληνικό οικοσύστημα της Ηλεκτρονικής Υγείας, το smartHEALTH πραγματοποιεί μια σειρά από επεισόδια podcast με προσκεκλημένους από τον χώρο. Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς podcast, είχαμε την χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με τον κύριο Νικολαίδη Γιώργο, CEO της εταιρείας Ergobyte S.A. Mπορείτε να παρακολουθήσετε το podcast #2, εδώ.

Ανοιχτές Συζητήσεις

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ο κόμβος smartHEALTH θέλοντας να εξερευνήσει το μέλλον της ψηφιακής υγείας, διοργάνωσε την πρώτη ανοικτή συζήτηση με επίκεντρο τις εταιρείες Ηλεκτρονικής Υγείας και τις ανάγκες τους. Πρόκειται για την έναρξη ενός νέου κύκλου δράσης του κόμβου, όπου κάθε φορά θα στοχεύει στην ενημέρωση διαφορετικών ομάδων του χώρου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ.

Σύμπραξη Ελληνικών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας

Οι ελληνικοί κόμβοι ψηφιακής καινοτομίας, DigiAgriFood smartHEALTH,digiGOV, SmartAttica, Health Hub iED, SYNERGiNN και easyHPC αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την κατάρτιση ενός σχεδίου ανθεκτικότητας στις φυσικές καταστροφές, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλία, τον Έβρο, την Εύβοια και άλλες πληγείσες περιοχές της χώρας. Στις 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με την πραγματοποίηση ενός επιτυχημένου workshop. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.  

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανοικτή συζήτηση με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και πως μπορεί να συμβάλλει ο κόμβος smartHEALTH.

Στις 17-18 Ιανουαρίου 2023, διοργανώνεται το πρώτο smartHEALTH Annual Forum, στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου και εταίρου στον κόμβο, Δημόκριτο, στην Αθήνα.

Write a Reply or Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *