loading

Συμμετοχή του κόμβου smartHEALTH στο 3ο Φόρουμ “Hellenic BioCluster”

Ο Κόμβος smartHEALTH συμμετέχει στο 3o Φόρουμ “Hellenic BioCLuster” με θέμα «Υποστήριξη της διασπαστικής καινοτομίας για μεγιστοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού αντίκτυπου του κλάδου της βιοβιομηχανίας/Supporting disruptive innovation to maximize the economic and social impact of the bio-industry sector», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 17 Ιουνίου 2023 απο το Hellenic BioCluster στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αναζητήστε το Banner μας…

Για περισσότερες πληροφορίες για το Φόρουμ κάντε κλικ εδώ!

Μπορείτε να δείτε την Ατζέντα του Φόρουμ εδώ!

Το 3ο Φόρουμ HBio περιλαμβάνει ένα 3ήμερο πρόγραμμα αιχμής με εμπνευσμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο, όλοι ειδικοί στην ανατρεπτική καινοτομία, με στόχο τη σύνδεση της παγκόσμιας κοινότητας καινοτομίας βιοτεχνολογίας κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα παρέχονται ευκαιρίες συνάντησης B2B μεταξύ των παρευρισκομένων και των χορηγών/εκθετών. θα περιλαμβάνει επίσης στοχευμένες ομάδες εμπειρογνωμόνων του κλάδου, μέντορες και επαγγελματίες βιοεπιστημών για να συζητήσουν καυτά θέματα που σχετίζονται με επενδύσεις, όπως η άντληση κεφαλαίων και η επίτευξη επιτυχίας, ακολουθούμενο από έναν Διαγωνισμό Pitching.

Το έργο smartHEALTH ως κόμβος ψηφιακής καινοτομίας συμμετέχει ενεργά, όπου εταίροι του έργου θα είναι απευθείας διαθέσιμοι στους συνέδρους, με επίκεντρο τις ΜΜΕ, start-ups, midcaps, αλλά και μεγάλες εταιρείες που θα παρευρεθούν ώστε να ενημερωθούν και να συζητήσουν για το κόμβο smartHEALTH όπως και να τους βοηθήσουν στο να βρουν την κατάλληλη για αυτούς υπηρεσία από τις διαθέσιμες του κόμβου. Δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν απευθείας και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει το smartHEALTH όπως και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την μεταξύ μας συνεργασία.

Τη Πέμπτη 15/6/2023, ώρα 16:30 το έργο smartHEALTH θα παρουσιαστεί από τον κ. Δημήτριο Κατεχάκη, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας (CeHA) του ΙΤΕ – Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ICS-FORTH) στη συνεδρία με τίτλο “KEYNOTE SESSION 2: Bridging the Gap from Research to Commercialization/Γεφύρωση του χάσματος από την έρευνα στην εμπορευματοποίηση”, όπου θα παρουσιαστεί ο κόμβος smartHEALTH και στη συνέχεια θα επεκταθεί ο κ. Κατεχάκης στα ζητήματα σχετικά με την προετοιμασία του οικοσυστήματος για έξυπνες υποδομές δεδομένων υγείας.

Workshop: “Digital Transformation in the Healthcare Sector: How High Performance Computing can transform your Business”

Με την υποστήριξη του κόμβου smartHEALTH και EuroCC@Greece

Στα πλαίσια του Φόρουμ Θα διοργανωθεί και ένα workshop το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, ώρα 12:00 – 12:50 με την υποστήριξη του κόμβου smartHEALTH σε συνεργασία με την EuroCC@Greece το Ελληνικό Κέντρο Ικανοτήτων (NCC – National Competence Center). Μπορείτε να δείτε την Ατζέντα του Φόρουμ εδώ!

Ο Δημήτριος Φιλιππίδης, Senior Project Manager στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) , θα παρουσιάσει τον Ευρωπαικό κόμβο ψηφιακής καινοτομίας στη Ιατρική Ακριβείας και καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας (smartHEALTH) που συγκεντρώνει όλους τους ηγέτες έρευνας και καινοτομίας στην Ελλάδα στον τομέα της ψηφιακής και έξυπνης υγείας για τη διευκόλυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Τον κύριο Φιλιππίδη θα ακολουθήσει, εκπροσωπώντας την EuroCC@Greece, η κυρία Ελένη Κανέλλου, συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), η οποία θα παρουσιάσει τη σημασία της προσαρμογής των υπολογιστικών υποδομών υψηλών επιδόσεων (HPC) στις ΜΜΕ και το αντίκτυπο στην ανακάλυψη φαρμάκων, την ιατρική ακριβείας και την υγειονομική περίθαλψη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια επισκόπηση των διαφόρων πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει η HPC στην επιχείρησή τους μέσω του smartHEALTH European Digital Innovation Hub.

Write a Reply or Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *