loading

Συμμετοχή του smartHEALTH στην Διημερίδα “Η Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0”

Το έργο smartHEALTH ως κόμβος ψηφιακής καινοτομίας θα συμμετάσχει στην Διημερίδα με τίτλο «Η Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0.», μια δράση του Smart Attica ΕDIH. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Μαίου, ώρα 10:30, στο χώρο του ΟΚ!Τhess (Κομοτηνής 2) στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο smartHEALTH θα αντιπροσωπευθεί κατά την 2η ημέρα (Παρασκευή 5.05) από τον κ. Παντελή Νατσιάβα. Ο κ. Παντελής Νατσιάβας, ερευνητής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ|ΕΚΕΤΑ) θα εκπροσωπήσει την κοινοπραξία του smartHEALTH και θα συμμετέχει στο πάνελ της συνεδρίας με τίτλο ‘Digital Innovation Hubs και Κέντρα Ικανοτήτων’, στις 16:20 – 17:00. καθώς πρόκειται για μία εκδήλωση που χαρτογραφεί την καινοτομία στην Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα EDIH μαζί με τα Κέντρα Ικανοτήτων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συνέδριο χαρτογραφεί, μέσα από 22 πάνελ,  150 ομιλητές και 10 workshops, την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα, απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Tι σημαίνει καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποιες οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα;

τις συζητήσεις και στα workshops συμμετέχουν 55 κεντρικοί φορείς και οργανισμοί, που έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα για να συναντήσουν και να δικτυωθούν με τους τοπικούς φορείς.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ΟΚ!Τhess, Κομοτηνής 2, με ώρα έναρξης: 10:30 π.μ..

Εγγραφή για την παρακολούθηση του συνεδρίου στη διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSethMgbTHHY0dazw3CY2o3g1HBwAaDNP5ZC1_rI-1kwkvHwnw/viewform?pli=1&pli=1

Bootcamp Match & Develop a startup Τhess 5.0.

Το Σάββατο 6 Μαΐου και την Κυριακή 7 Μαΐου θα διεξαχθεί το Bootcamp Match & Develop a startup Τhess 5.0. για ερευνητικές ομάδες και startups στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / ΕΚΕΤΑ, 6ο χιλ. οδού Χαριλάου-Θέρμης, στους χώρους του ισογείου του κτιρίου Κεντρικής Διοίκησης (φουαγιέ, αμφιθέατρο «Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης», αίθουσα «Ζέφυρος» και «Βιβλιοθήκη»).

Στο πλαίσιο του Bootcamp οι εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και να λάβουν καθοδήγηση από Fund Managers. Την Κυριακή θα γίνουν παρουσιάσεις σε κριτική επιτροπή. Μια εταιρεία θα κερδίσει την πρόκρισή της απευθείας στη Β’ Φάση του 14ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, ενώ θα δοθούν βραβεία από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Bootcamp  υποβάλλονται στη διεύθυνση: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/registrationBootcampMatchandDevelop2023

Οι δύο εκδηλώσεις αποτελούν μια δράση του Smart Attica ΕDIH. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το ΟΚ!Τhess, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το ΕΚΕΤΑ, το Τecs Capital, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Metavallon, τη Bayer Ελλάς και το ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριo, και την Ελληνική Τράπεζα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την ευγενική υποστήριξη της πλατφόρμας για νεοφυείς επιχειρήσεις Microsoft for Startups Founders Hub.

Write a Reply or Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *