Ετήσιο Φόρουμ του Ευρωπαικού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας smartHEALTH (17-18/1/2024): Τεχνολογίες αιχμής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Υγεία
Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας «smartHEALTH» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Annual Forum στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2024, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Νεαπόλεως 27 &, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, Αγ. Παρασκευή 153 41) για την ανασκόπηση του πρώτου έτους λειτουργίας του. Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν τεχνολογίες αιχμής, ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές για τον χώρο της Υγείας, όπως και τα σημαντικότερα αποτελέσματα και πρωτοβουλίες του smartHEALTH.
Το πρόγραμμα του διημέρου ήταν πλούσιο σε ομιλίες από κορυφαίους εμπειρογνώμονες, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον κλάδο της υγείας, καθώς και διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στους τομείς της:
- Τεχνητής Νοημοσύνης (TN)
- Κυβερνοασφάλειας
- Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων
- Διαλειτουργικότητας
Μπορείτε να δείτε το τελικό πρόγραμμα του smartHEALTH Annual Forum 2024 εδώ.
Οι συμμετέχοντες στο Annual Forum είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες, να μοιραστούν τις ιδέες τους και να ενημερωθούν για τεχνολογικές καινοτομίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ψηφιακής υγείας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία δικτύωσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ των εκπροσώπων του οικοσύστηματος της ψηφιακής υγείας της Χώρας.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Μάξιμο Σενετάκη και τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας & Καινοτομίας κ. Αθανάσιο Κυριαζή. Επίσης, σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Άρης Αγγελής, ενώ τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Δρ. Γεώργιος Νούνεσης
Highlights
- Ομιλία του Δρ. Τίμου Σελλή, Διευθυντή της Ερευνητικής Μονάδας «Αρχιμήδης» του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και Μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με θέμα «Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό του χώρου της Υγείας».
- Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Κυβερνοασφάλειας και Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων (σε συνεργασία με το EURO CC@Greece) στον χώρο της Υγείας.
- Ομιλία του Δρ. W. Ed Hammond, Διευθυντή του Duke Center for Health Informatics του Πανεπιστημίου Duke, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του πάνελ «H Διαλειτουργικότητα ως εργαλείο επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Υγεία» το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την HL7-Hellas.
- Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις υπηρεσίες του κόμβου smartHEALTH. Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Διευθύνων σύμβουλος, Ergobyte Πληροφορική Α.Ε., η κα. Μαρία Μπιγάκη, Συντονίστρια Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η Καθ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, CEO, Hellenic Radiation Dosimetry (HERADO) και ο κ. Διονύσης Σπηλιόπουλος, CEO / Co-Founder, Wellbee Medical Data, μίλησαν για τα οφέλη που αποκόμισαν από την παροχή υπηρεσιών του κόμβου smartHEALTH και τις προοπτικές που ανοίγονται για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.
- Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ανάδειξη του ευρύτερου ρόλου των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας και των οφελών για την κοινωνία και την Υγεία, με την συμμετοχή των έτερων Ελληνικών Κόμβων: GR digiGov-innoHUB, Smart Attica EDIH και Health Hub.
- Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τις τάσεις της αγοράς στον χώρο της Υγείας καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών.
- Pitching session, το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Hellenic Digital Health Cluster και όπου δόθηκε η ευκαιρία σε εταιρείες επενδυτικού ενδιαφέροντος να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και την δράση τους σε επενδυτές-κριτές.
- Σειρά διαδραστικών εργαστηριών από τους εταίρους του Κόμβου και εξωτερικούς συνεργάτες.
Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας «smartHEALTH», συγκεντρώνει τους κορυφαίους οργανισμούς Έρευνας και Καινοτομίας του ελληνικού οικοσυστήματος στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας με όραμα την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, νεοφυών εταιρειών, midcaps και του δημόσιου τομέα στις σύγχρονες προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Ομιλίες, συζητήσεις, και workshops στα πλαίσια του Ετήσιου Φόρουμ smartHEALTH 2024
Η μαγνητοσκόπηση κάθε ημέρας είναι διαθέσιμη στο YouTube κανάλι μας.
1η Ημέρα 17/1/2024 | Ομιλίες, Παρουσιάσεις & Συζητήσεις
Κατά την έναρξη του Annual Forum τη πρώτη ημέρα ο κύριος Δημήτριος Πλεξουσάκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας | Συντονιστής EDIH smartHEALTH, καλοσώρισε τους συμμετέχοντες στο Annual Forum, ενώ ο κύριος Άρης Αγγελής, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Υπουργείο Υγείας και ο Δρ. Νουνέσης πραγματοποίησαν χαιρετισμούς! Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
Η πρώτη ενότητα παρουσιάσεων είχε ως επίκεντρο το EDIH network με τίτλο «The European Digital Innovation Hubs (EDIH) Network – State of Play», από την Helena Rodrigues, Programme Officer, DG Connect, European Commission, διαθέσιμο εδώ και φυσικά το smartHEALTH, με έμφαση στα συμπεράσματα και αποτελέσματα του πρώτου έτους λειτουργίας του από τον Καθ. Δημήτριο Πλεξουσάκη. Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
Κατά τη διάρκεις του διαλείμματος O κ. Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Annual Forum και συζήτησε με τον Καθ. Δημήτριο Πλεξουσάκη, συντονιστή του smartHEALTH και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασε ο Πρωθυπουργός για το smartHEALTH European Digital Innovation Hub και το ρόλο που πρόκειται να έχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, σχολιάζοντας πως τα οφέλη που αναμένονται από την επιτυχία του κόμβου smartHELTH είναι καθοριστικής σημασίας για το οικοσύστημα.
Την πρώτη ενότητα παρουσιάσεων, ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Δρ. Τίμο Σελλή σχετικά με το θέμα “Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό του χώρου της Υγείας“. Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας «Αρχιμήδης» του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη ανέδειξε με την ομιλία τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό του χώρου της Υγείας.
Με την έναρξη των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, η Δρ. Αναστασία Κριθαρά συντόνισε την πρώτη με θέμα “Η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο αντίκτυπος της στον κλάδο της Υγείας” και με συμμετέχοντες τους Βαγγέλης Καρκαλέτσης, Δημήτριος Αθανασίου, Λίλιαν Μήτρου, Τερψιθέα Παπανικολάου, και Χάρης Παπαγεωργίου. Το πάνελ είχε ως στόχο να διερευνήσει τον ρόλο που διαδραματίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη στον τομέα της υγείας από διάφορες οπτικές γωνίες. Το πως επηρεάζει την ιατρική έρευνα και διάγνωση, τα ηθικά και νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της στον τομέα της υγείας, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην χάραξη πολιτικής για την εφαρμογή της στην Ελλάδα. Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
Η δεύτερη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, έθιξε το θέμα της Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων (HPC) όπου η Ελένη Κανέλλου συντόνισε τη συζήτηση με θέμα “HPC: Ένας μοχλός ανάπτυξης για τον τομέα της υγείας” και συμμετέχοντες τους Παναγιώτης Παπαδημητρούλας, Νικόλαος Μπάκας, και Στέλιος Καρόζης.
Στη συνέχεια κύριο ρόλο είχε η κυβερνοασφάλεια στην υγεία, όπου ο Νότης Μεγγίδης συντόνισε τη συζήτηση “Ασφαλές ψηφιακό μέλλον: Κυβερνοασφάλεια και Υγεία σε διάλογο” με συμμετέχοντες τους Χαράλαμπος Βασσιλείου, Ευάγγελος Μαρκάκης, Στέλλα Τσιτσούλα, και την Μαριάνα Σ. Μάζη.
Οι εργασίες της 1ης μέρας στο Κεντρικό Αμφιθέατρο έκλεισαν με ΣυζήτησηΤραπέζης με θέμα τη “Διαλειτουργικότητα ως εργαλείο επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Υγεία” powered by HL7 Hellas! Συντονιστές στην εν λόγω συζήτηση ήταν οι: Καθηγητής Παναγιώτης Μπαμίδης, ο κ. Δημήτριος Κατεχάκης, και ο κ. Θανάσης Κελεπούρης διευθυντής τμήματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας της Διεύθυνσης ψηφιακής διακυβέρνησης του Υπουργίου Υγείας και με κύριο ομιλητή τον Δρ. W. Ed Hammond, PhD, Διευθυντή του Κέντρου Πληροφορικής της Υγείας του Πανεπιστημίου Duke, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.
1η Ημέρα 17/1/2024 | Workshops
Στην Μικρή Αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια σε εξειδικευμένες θεματικές.
Το πρώτο είχε τίτλο “Δευτερογενής αξιοποίηση δεδομένων της υγείας – η πρωτοβουλία OHDSI-GR (OHDSI (Observational Health Data Sciences & Informatics))“, όπου ο Δρ. Παντελής Νατσιάβας από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών μοιράστηκε τις σημαντικές προσεγγίσεις και την προοπτική για το μέλλον της ιατρικής έρευνας μέσω του #OHDSI-GR, και την αξιοποίηση δεδομένων υγείας (Real-World Data RWD) καθώς και τοποθετήθηκε σχετικά με τις δραστηριότητες του κόμβου και τη πρωτοβουλία OHDSI, τις υπηρεσίες του #smartHEALTH που την εξυπηρετούν αλλά και ιστορίες επιτυχίας μέχρι σήμερα. Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
Στο workshop με τίτλο “Ρυθμιστικό Πλαίσιο των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (MDR & IVDR)“, η Ιωάννα Μιχαλοπούλου με την Ευαγγελία Μανίκα από τη νομική εταιρία Michalopoulou & Associates εξέτασαν κρίσιμες νομικές πτυχές της τεχνολογίας στην υγεία, λύνοντας το ερώτημα “Πότε θεωρείται ένα λογισμικό σχετικό με την υγεία, ιατροτεχνολογικό προϊόν;“, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους πλοηγούνται στο νομικό πλαίσιο της καινοτομίας στην υγεία. Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
Στη συνέχεια, το workshop με θέμα “Accurate localization of brain activity through finite elements and deep learning techniques”, από τους Δρ. Μάριος Αντωνακάκης, και τον Κωνσταντίνο Πολιτώφ, επικεντρώθηκε στην ανάλυση εγκεφαλογραφήματος με Hands-on εφαρμογές. Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
Το τελευταίο εργαστήριο της πρώτης μέρας, αφορούσε στο : “Τι είναι η ανωνυμοποίηση ιατρικών δεδομένων, πότε είναι επιτυχής, και πως μπορεί να επιτευχθεί; Το Amnesia Anonymization Tool: Μια φιλική προς το χρήστη, δωρεάν λύση“. Σε αυτό το #workshop ο Μανώλης Τερροβίτης, Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφοριακών συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, αρχικά εξήγησε τις έννοιες και τις διαφορές μεταξύ της ανωνυμοποίησης, ψευδωνυμοποίησης, και της κρυπτογράφησης δεδομένων, και στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε τεχνικές Ανωνυμοποίησης και στο Amnesia Anonymization Tool, ένα δωρεάν και φιλικό προς το χρήστη web λογισμικό. Στο τέλος του workshop πραγματοποιήθηκε και επίδειξη χρήσης του λογισμικού. Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
2η Ημέρα 18/1/2024 | Ομιλίες, Παρουσιάσεις & Συζητήσεις
Η 2η μέρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο ξεκίνησε με τους Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας στο επίκεντρο. Αρχικά έλαβε χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας: Παροχή υπηρεσιών και εμπειρίες ωφελούμενων από το smartHEALTH» με συντονιστές τους Δρ. Παντελής Νατσιάβας και Κώστας Καραμάνης, και συμμετέχοντες εκπροσώπους αποδεκτών υπηρεσιών του Κόμβου. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν, από την Ergobyte Informatics S.A. ο Γεώργιος Νικολαίδης, από το Γενικό νοσοκομείο Παπαγεοργίου η Μαρία Μπιγάκη, από τη Hellenic Radiation Dosimetry (HERADO) η Καθ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου και από τη Wellbee Medical Data ο Διονύσιος Σπηλιόπουλος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας – Ευρύτερα οφέλη στην κοινωνία και την υγεία“, με συντονιστή τον Γιάννης Κώτσης-Γιανναράκης, συντονιστή του GRdigiGOV innoHUB, και συμμετέχοντες εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας. Από το Smart Attica European Digital Innovation Hub συμμετείχε ο Περικλής Τερλιξίδης, από το Health Hub η Μαρία Πουρνάρη, όπως επίσης συμμετέχουν και οι Γιάννης Βασιλείου, Αντώνης Στασής, και από τον Κόμβο #smartHEALTH η Μαρία Μακριδάκη!
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για ένα επίκαιρο θέμα: “Οι τάσεις της αγοράς στον κλάδο της υγείας”. Τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συντόνισε η Σόνια Μουσαβερέ, Head of Communications & PGA at Bayer Hellas AG, και συμμετείχαν οι: Δημήτριος Κατεχάκης, Διευθυτής Hellenic Digital Health Cluster (HDHC), Ανδρέας Περσίδης, Co-founder and CEO of Biovista, Board Member of Hellenic Biocluster (HBio), Ιωάννης Σαμιωτάκης, Sector Sales Manager, Uni Systems, Μάριος Ροίδης, EIT Health Project Manager / EEN Innovation Consultant, Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT).
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπου διερευνήθηκαν τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών και οι προοπτικές του κλάδου της ψηφιακής υγείας, με τίτλο “Τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών και οι προοπτικές του κλάδου της ψηφιακής υγείας.“. To panel συντόνισε ο Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, Συντονιστής Καινοτομίας Επιχειρήσεων, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας με συμμετέχοντες τους:
- Δρ. Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Τομέας Επιχειρησιακής Στρατηγικής της Τράπεζας & του Ομίλου Εθνική Τράπεζα
- Όμηρος Σαρίκας, Διευθύνων Εταίρος, Brookstreet Equity Partners LLP
- Θανάσης Τσιόδρας, Venture Partner Genesis Ventures,
- Δώρα Τραχανά, Partner at Uni.Fund
- Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director, Envolve Entrepreneurship
Η δεύτερη μέρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο έκλεισε με το Pitching Session που πραγματοποιήθηκε από τον Kόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας smartHEALTH European Digital Innovation Hub, σε συνεργασία με το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC). Στο Pitching Session εταιρείες, επιχειρηματίες και ερευνητές από το χώρο της ψηφιακής υγείας παρουσίασαν τις ιδέες και τα προϊόντα/υπηρεσίες τους σε καταξιωμένους ιδιωτικούς επενδυτές και Venture Capitals. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με ειδικούς του χώρου και να αναπτύξουν συνεργασίες με τους εταίρους του smartHEALTH European Digital Innovation Hub και του Hellenic Digital Health Cluster (HDHC).
2η Ημέρα 18/1/2024 | Workshops
Τα workshops της δεύτερης ημέρας ξεκίνησαν με focus στον Κανονισμό της τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων, και το workshop με τίτλο «Νομικά και πρακτικά βήματα προς την εταιρική συμμόρφωση με τον Κανονισμό Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Act) και Δεδομένων (Data Act)», με εισηγητές από τη Rythmisis, την Δρ. Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά και τον Δρ. Σαπουνάς Σπύρος. Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
Το επόμενο workshop είχε θέμα “Drug-Drug Interaction Prediction based on semantically integrated disease-specific knowledge“, όπου εισηγητές από το NCSR “DEMOKRITOS“ εξηγήσαν πως με τη χρήση εργαλείων αυτοματοποιημένης επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (#NLP), εξάγουμε γνώση από βιοϊατρικές δημοσιεύσεις και άλλες βάσεις δεδομένων. Οι εισηγητές:
- Δρ. Αναστασία Κριθαρά, Συνεργαζόμενη ερευνήτρια, Institute of Informatics & Telecommunications at NCSR Demokritos
- Δρ. Φώτης Αίσωπος, Συνεργαζόμενος ερευνητής, Institute of Informatics & Telecommunications at NCSR Demokritos
- Αναστάσιος Νεντίδης, Συνεργαζόμενος ερευνητής, Institute of Informatics & Telecommunications at NCSR Demokritos
Στη συνέχεια η HealThink εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στις βασικές έννοιες και αρχές της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (Health Technology Assessment – #HTA), ένα κρίσιμο πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών, στο #workhop με θέμα “Navigating Healthcare Innovation: Unlocking Potential through Health Technology Assessment”. Το εργαστήριο έγινε από τους:
- Δρ. Πάνος Σταφυλάς, Καρδιολόγος και Επιστημονικός Διευθυντής της HealThink
- Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη Innovation Manager, smartHEALTH, Ερευνήτρια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας
Η δεύτερη μέρα έκλεισε με workshop με θέμα “Containerization strategies, consulting, and solutions for biomedical informatics” και με εισηγητές τον Θανάση Βεργούλη, Επιστημονικό Συνεργάτη του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, και τον Παναγιώτη Δεληγιάννη, Software Developer, του Ερευνητικού Κέντορυ Αθηνά. Στο εν λόγω #workshop οι εισηγητές έκαναν αρχικά μια εισαγωγή στο #Docker στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας τη σημασία του. Στη συνέχεια, διερευνήθηκαν πραγματικές περιπτώσεις χρήσης στον τομέα της υγείας όπου το Docker παίζει κρίσιμο ρόλο. Ακολούθως, καλύφθηκε η βασική έννοια και χαρακτηριστικά του Docker, με έμφαση στις ασφαλείς πρακτικές. Τέλος, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές για το Docker στον τομέα της υγείας και πραγματοποιήθηκε διαδραστική συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων. Δείτε από το συγκεκριμένο λεπτό εδώ!
Μέχρι το επόμενο smartHEALTH Annual Forum…
Το πρόγραμμα του διημέρου ήταν πλούσιο σε ομιλίες από κορυφαίους εμπειρογνώμονες, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον κλάδο της υγείας, καθώς και πολλαπλά διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια
Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους ομιλητές, panelists, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες στο κοινό, που μας τιμήσαν με τη παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους, τα πολύτιμα σχόλια και τις τοποθετήσεις τους, σε αυτό το διήμερο ταξίδι στο μέλλον της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα!
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εταίρο του Κόμβου NCSR “DEMOKRITOS” για τη ζεστή φιλοξενία, καθώς και σε όλους τους εταίρους και συνεργάτες για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Το ταξίδι δεν σταματάει εδώ! Ακολουθήστε μας στα Social Media για να ενημερώνεστε σχετικά με τις επόμενες εκδηλώσεις και δράσεις μας και συγκεκριμένα σε: Facebook, LinkedIn, Twitter